Näyttelyt

Kahvila Pytinki

Lumottu puutarha puhuttelee Pytingin kahvilassa

Pytingin kahvilassa Mikkolan pihapiirissä on avautunut Salainen puutarha. Melko tuoreen luopioislaisen Liisa Soinin näyttely on herkkävireinen ja utuinen kurkistus taiteilijan maailmaan. Osa töistä on syntynyt rinnan Liisan puutarhan rakentumisen kanssa.
Liisa Soini on toiminut taiteilijana, taiteen opettajana ja –ohjaajana vuosikymmeniä. Hän on kotoisin Raahesta, mutta muuttanut usein  ennakkoluulottomasti paikkakuntaa. Lahden taiteilijaseura oli pitkään hänen henkinen kotinsa, mutta iän karttuessa Liisa on vähentänyt yhdistys- ja opetustoimintaansa. 
Luopioisiin Soini löysi tiensä sattumalta, lukiessaan Lahdessa lehdestä , että Luopioisissa satsataan vanhusten hyvinvointiin. Ennakkoluulottomuus jatkui, kun Liisa Soini rakennutti talon Viher-Kostialaan  ja muutti maalle. Sittemmin on alueen tiivis rakentaminen yllättänyt hänet, mutta monet asiat ovat kuten hän kuvittelikin: joka-aamuinen uinti Kukkiassa, oma puutarha talon ympärillä, uudet ystävät ja pitkät lenkit Lyyli-koiran kanssa. 
- Joka paikassa on vähän erilainen ympäristö ja se puhuttelee ja inspiroi eri lailla, sanoo Liisa Soini, joka kuvailee itseään ”harmaaksi maalariksi”, tarkoittaen sitä, että hänen väriskaalansa on pehmeä ja herkkä. 
- Kuvat kertovat myös tekijästään: olen itsekin herkkä ja pidän elämän arvoituksellisuudesta ja pienistä yllätyksistä. Olen myös kaikkien pörriäisten puolella ja haluan suojella luontoa.
Liisa Soini sanoo olevansa nopea tekijä, jonka töissä impressiot heijastavat kulloistakin mielentilaa. Hän on iloinen, jos katsoja näkee töissä jotain syvempää. Ajatus heijastaa pitkää kokemusta taideterapeuttina. 


Pytingin kahvila on avoinna Luopioisten entisessä kauniissa kunnantalossa. Museotie 1, Luopioinen.


Pytingin yläaulan näyttelytila

"Salainen puutarha" Liisa Soini 2021

Muodonmuutoksia ry:n Valo, väri, liike - maalauskurssin näyttely esillä 13.6. saakka


Navettakalleria

Heinosen likkojen retrovaatteet


Näyttelyssä on vain yksi kyläompelijan valmistama vaate ja yksi ostettu vaate. Kaikki muut on Kaisu Heinonen ommellut 1960-1980-luvuilla. Mukana on joitakin virkattuja ja kudottuja vaatteita, jotka on tehnyt isosiskonsa Päivi Heinonen. On muutama koruommelkin, jotka teki heidän pikkusiskonsa Merja Heinonen ennen kuin kuoli aivokasvaimeen 1975.

Näyttelyvaatteet ovat uniikkia designia, jossa raidat ja kuviot osuvat yhteen, kuten 1960-luvulla Kangasalan ammattikoulussa opetettiin. Yhtään samanlaista vaatetta ei mistään löydy ja näyttely on ylistyslaulu kädentaidoille ja luovuudelle.

Tarvitsetko näyttelyllesi tilan? Vuokraamme Navettakalleriaa. 

Varaukset: suvi.simola@pp1.inet.fi

Jyvämakasiini ja luhtiaitat

Rihmastot-näyttely päättynyt 

Kiitos Rihmastot-näyttelyssä vierailleille. 

Muodonmuutoksia ry:n näyttely Mikkolan pihapiirissä jälleen kesällä 2021.
Raija Jokinen: Vuoroviljelyä

Navetalla

Rammari- ja radionäyttely