Näyttelyt

Kahvila Pytinki

Perhoset

Kesän perhosen lehahtivat Pytingin kahvilan seinille heti kahvilan avauduttua. Taidokkaat valokuvat ovat Tuomo Kuitusen ottamia. Perhoset jaetaan suurperhosiin ja pienperhosiin –näyttely kuvaa suurperhosia. Kaikkiaan maailmassa on yli 180 000 perhoslajia.

Pytingin kahvila on avoinna Luopioisten entisessä kauniissa kunnantalossa tiistaista lauantaihin kello 10-15. Museotie 1, Luopioinen.Kuva: Tuomo Kuitunen

Navettakalleria


Tarvitsetko näyttelyllesi tilan? Vuokraamme Navettakalleriaa. 

Varaukset: suvi.simola@pp1.inet.fi

Puun aika

Mikkolan Navetan Luopioisissa Navettakalleriassa alkaa kesäkuun puolessa välissä puun aika. Taiteilijakaimat Pirjo Dufva, Pirjo Heino, Pirjo Keskinen-Vento ja Pirjo Partanen ovat Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäseniä, jonka puitteissa heidän teoksiaan on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla.

Nyt avautuva näyttely ”PUUN AIKA” on heidän neljäs yhteisnäyttelynsä. He viihtyvät toistensa seurassa ja tapaavat kerran pari vuodessa. Nyt oli taas aika näyttelylle.

Pirjo-ryhmänä he esiintyivät ensi kertaa 2009 spontaanilla Pop Up näyttelyllä Hämeenlinnan taideyhdistyksen ”Iltamat”-tapahtumassa.  Seuraavana olikin kutsunäyttely, ”The Four Elements: Fire, Water, Air and Earth” 2012, Tel Avivissa Israelissa, Hertzliyan kaupungingalleriassa paikallisen taiteilijaseuran kutsumana. Kolmannen yhteisnäyttelynsä ”Pakko hengittää”, he järjestivät 2014, Hämeenlinnan taideyhdistyksen pyynnöstä Hämeenlinnan pääkirjaston näyttelytilassa.

Pirjo Dufva on maalannut näyttelyyn öljyvärimaalauksia, jotka kertovat koivun tarinaa. Hän asuu koivujen latvojen korkeudella ja seuraa asuntonsa kaikista ikkunoista, miten vuodenaikojen vaihtelut ja valo muuttavat puiden luonnetta.

Pirjo Heinon grafiikassa yhdistyvät luonnon yksityiskohtien ja grafiikan tekniikoiden tutkiminen. Teoksensa hän on vedostanut polymeerilaatalta paperileikkausaukon läpi. Hän on käyttänyt töissään samaa laattaa mutta vaihtanut paperileikkauksen kuvion.

Pirjo Keskinen-Venton työt ovat akryylimaalauksia ja akryylipohjalle tehtyjä tussitöitä. Innoitus maalauksiin tuli Hämeenlinnassa kasvavista puista, erityisesti terijoensalavista. Aulangolla kasvava luminen mänty sai sekin oman maalauksensa.

Pirjo Partanen on maalannut tähän näyttelyyn sarjan puiden juurista. Hänen perheensä kesämökkitontin vierestä alkaa Natura-alueeseen kuuluva metsä, jossa tuulenkaatopuut on jätetty maahan lahoamaan. Ajan kuluessa sade on huuhtonut maalaukselliset juurakot paljaiksi, vahvaksi muistoksi kuolleista puista. Partaselta on näyttelyssä myös isompi maalaus elävästä männystä.

Puun aika –näyttely on esillä  Navettakalleriassa 16.6.-15.8., avoinna tiistaista lauantaihin klo 10-15. Naapurisa on Käsityökeskus Hilma&Olga, josta löytyy paljon käsityötarvikkeita ja valmiita käsitöitä itselle ja lahjaksi.

Mikkolan Navetta, Keskitie 5, 36760 Luopioinen

NAVETTA KALLERIA, Käsityökeskus Hilma & Olga

Näyttely on avoinna ti-la klo 10-15

Jyvämakasiini ja luhtiaitat

Rihmastot-näyttely 

Mikkolan Navetan pihapiirissä

Näyttely on avoinna yleisölle 30.6.–29.8.2020 tiistaista lauantaihin klo 10–15. 

Teoksia on esillä Mikkolan jyvämakasiinissa ja aitoissa useissa eri tiloissa, joten turvavälejä on helppo noudattaa. 

Maalauksia, valokuvia, veistoksia ja tilateoksia yhdistävä teema on elämän verkostot.

Taiteilijat ovat Helinä Hukkataival, Tiina Jaakkola, Raija Jokinen, Heli Mäkinen, Anu Nirkko, Onnelliset ihmiset -ryhmä eli Tiina Poutanen ja Petri Pykäläinen, Elina Salonen, Merja Tanhua, Anja Tyrväinen, Juha Tyyskä ja Hans Vierbock.
Näyttelyn on tuottanut Muodonmuutoksia ry
Raija Jokinen: Vuoroviljelyä

Rammari- ja radionäyttely