Leipomo & Kahvihuone Paula

Mikkolan Pytinki
Museotie 1
36760 Luopioinen

Suljettu toistaiseksi

Tykkää meistä facebookissa.

Terveellisyys on myös ohjenuorana. Muun muassa ruisleipä tehdään kokojyvärukiista ilman hiivaa taikinajuureen, joka on peräisin leipurin anopin anopilta.
- Mielestäni hyvä ei ole vain paljon sokeria ja rasvaa, vaan sellaista, mikä tekee hyvää terveydellekin, määrittelee Paula Suksia.
Vitriineistä tulee löytymään monipuolisesti niin leipää, pullaa, leivoksia kuin kakkujakin. paulan  leivät ovat ehtineet jo tulla monille tutuksi.

Kahvila hemmottelee todellisia kahvin ystäviä myös erikoiskahveilla. Kahvit valmistetaan paikan päällä jauhetuista pavuista oikealla kahvikoneella. Pavut Suksia hankkii Pirkanmaan Paahtimosta ja kehitysmaakaupasta. Teen juojille on pussiliptonin sijaan tarjolla kunnollisia, haudutettuja teelaatuja.

Paulan kahvihuoneen ja leipomon yksi erikoisuuksista on jäätelön tuotanto ja myynti. Jäätelöä valmistaa Elina Mäkinen Luopioisten Padankoskella sijaitsevan kotitilansa Sarkasen lehmien maidosta.
Mäkinen on hionut jäätelön reseptiikkaa ja valmistusta siihen malliin että kahvilassa päästään maistelemaan 3-4 eri jäätelömakua.

Toiminnan ydin on, että kaikki tehdään alusta loppuun paikan päällä ja mahdollisimman pitkälti lähellä tuotetuista raaka-aineista.